Hästhanteringskurs

Pris:
3 195 kr
Inkl. 6% Moms
Typ:
Hästhantering
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
Gruppen riktar sig till personer som känner sig osäkra vid hantering av hästar på marken och/eller som önskar träna och utveckla sina kunskaper över lag från marken. Kursen genomförs i en liten grupp i en lugn och trygg stallmiljö med en erfaren instruktör och utbildad socialpedagog.
För oss är det viktigt att anpassa vistelsen efter våra deltagare, att ge den tid och det stöd som varje individ behöver för att känna sig komfortabel i olika situationer. Tömkörning och longering är huvudämnen i denna kurs.
Vi vill att alla ska känna sig välkomna hos oss och har inte någon åldersgräns i denna grupp.

Upplägg:
Gruppen kommer att arbeta under 10 tillfällen med start från den 1 April, den är belagd på fredagar mellan kl 17:00-18:00 den innehåller både praktiska övningar och teori.
Alla deltagare kommer att ha en varsin häst att arbeta med. Vi kommer att gå igenom hästens språk och beteende, hantering och kommunikation. Vi kommer att arbeta runt om och med hästarna på olika sätt från marken, i stallet och på banan. Ridning inkluderas inte i kursen. Under kursens gång kommer vi att byta häst och fortsätta träningen på olika typer av hästar.

Mål:
Målet med gruppen är att stärka deltagarens självförtroende och självkänsla vid hantering av och vistelse runt hästar. Att öka kunskapen och förståelsen om hästens beteende och att förfina kommunikationen mellan häst och människa samt utveckla sina kunskaper i markarbetet med hästar.