LEKTIONER

Vi utbildar ryttare på alla nivåer oavsett mål!
Vi erbjuder ridskola, privatlektioner, lektioner i mindre grupper, ridlekis samt ridning för ryttare med funktionsvariationer.

Viktigt för oss är sits, balans samt kommunikationen mellan ryttare och häst.

Vi vill få fram harmonisk ridning med små hjälper. Träningen varieras och anpassas efter varje individs behov. Samtidigt ser vi till att ha roligt och har bra gemenskap i grupperna. Vi har bra och välridna hästar av olika typer som tränas och ibland tävlas utöver ridskolan, för att vi vill att du ska få ut maximalt av din tid här.

lektion - grupp eller privat


Privat eller grupplektioner oavsett tidigare ridvana. Hos oss är alla välkomna.
På privatlektioner rider du ensam med instruktör.
På grupplektioner är ni max 3 personer som vi antingen sätter ihop tillsammans beroende på ridvana alternativt om ert sällskap bokar grupplektion tillsammans.

Ni kan antingen önska instrktör själva att rida för annars väljer vi lämplig instruktör för nivå. 


 

anpassad ridningFör ryttare med funktionsvariationer där ridningen och hästarna anpassas utifrån eleven. 

Detta går att boka löpande eller vid enstaka tillfällen.

Vi har en ramp som gör det möjligt för den som har begränsad möjlighet att ta sig upp på hästen från marken.

Vi har personal som är utbildade FaR-ledare.

RidlekisRidlekis är för barn mellan 0-5 år.
Vi pysslar om hästarna, myser och gosar i stallet och rida en kortare sväng på en av våra fina hästar.

Alla barn behöver ha minst 1 vuxen närvarande som kan vara behjälplig under själva ridningen. Barnen delar på en häst.


Vi har ridlekis varje söndag mellan kl 9:00-09:30.

PrislistaPrivatlektion, 45 minuter(1 person), 600 kr
Privatlektion 10 ggrs kort*, 45 minuter, 5700 kr
Grupplektion, 60 minuter(2-3 personer), 500 kr
Grupplektion 10 ggrs kort-*, 45 minuter, 4700 kr
Privatlektion, egen häst 30 minuter, 500 kr
Juniorlektion, upp till 10 år, 30 minuter, 350 kr
Ridlekis, mys och gos och ridning, 30 minuter, 150 kr

*10 ggr kort är personliga och giltliga 1 år från beställning.

Bokning av lektioner: bokning@grimislandshastar.se

All ridning och vistelse i stall sker på egen risk. Hjälm och skor med klack är obligatoriskt. Hjälm finns att låna. Ansvar- och kundolycksfallförsäkring finns. 

Uteblivna besök debiteras till fullt pris om inte avbokning sker senast 72 h innan ridningstillfället  

.

GRUPPER i stallet

Att hålla på med hästar innebär inte bara ridning, det är så mycket mer! Det finns många olika saker som man kan göra med hästar förutom att rida,  exempel är omvårdnad och pyssel, markarbetsövningar och stallfix. Därför anordnar vi även grupper utan ridning där du kan träna, bygga relationer med hästarna och spendera tid på marken, i lugn och ro.

HästhanterinGS-
grupp


Övergripande information:
Gruppen riktar sig till personer som känner sig osäkra vid hantering av hästar på marken, känner obehag över att vistas i boxen eller i närheten av hästar över lag och som vill träna och utveckla sina kunskaper. Kursen genomförs i en liten grupp i en lugn och trygg stallmiljö med en erfaren instruktör och utbildad socialpedagog.
För oss är det viktigt att anpassa vistelsen efter våra deltagare, att ge den tid och det stöd som varje individ behöver för att känna sig komfortabel i olika situationer som kan upplevas som jobbiga. Utrymme för egna initiativ och utforskande utanför sin egen trygghetszon uppmuntras och stöttas i individens egna takt. Vi vill att alla ska känna sig välkomna hos oss och har inte någon åldersgräns i denna grupp.

Upplägg:
Gruppen kommer att arbeta under 10 tillfällen med start från den 1 April, den är belagd på fredagar mellan kl 17:00-18:00 den innehåller både praktiska övningar och teori.
Alla deltagare kommer att ha en varsin häst att arbeta med. Vi kommer att gå igenom hästens språk och beteende, hantering och kommunikation. Vi kommer att arbeta runt om och med hästarna på olika sätt från marken, i stallet och på banan. Ridning inkluderas inte i kursen. Under kursens gång kommer vi att byta häst och fortsätta träningen på olika typer av hästar.

Mål:
Målet med gruppen är att stärka deltagarens självförtroende och självkänsla vid hantering av och vistelse runt hästar. Att öka kunskapen och förståelsen om hästens beteende och att förfina kommunikationen mellan häst och människa.

Kostnad:
3 195:- per person*
*moms tillkommer vid företagsbokning.

Välkommen att kontakta oss för anmälan eller frågor!

Johanna Engdahl
076-85 16 222
GRIM Islandshästar
kontakt@grimislandshastar.se
Bokning@grimislandshastar.se

variations-
gruppÖvergripande information:
Gruppen riktar sig till personer som har någon form av fysisk och/eller psykisk funktionsnedsättning, beteendeproblem eller psykisk ohälsa. Deltagarna får möjlighet att pyssla om och utvecklas med hästarna i sin egen takt och utan stress eller för höga krav. Vistelsen sker i en liten grupp i en lugn och trygg stallmiljö med en erfaren instruktör och utbildad socialpedagog.
Vi ger deltagaren den tid och det stöd som behövs för att känna sig komfortabel i de olika momenten som gruppen kommer att sysselsätta sig med men även utrymme för att ta egna initiativ och växa som individ. Vi vill att alla ska känna sig välkomna hos oss och har inte någon åldersgräns på denna kurs.

Upplägg:
Gruppen kommer att arbeta under 10 tillfällen, den är belagd på torsdagar mellan kl 14:00-15:00 den innehåller både praktiska övningar och en del teori.
Alla deltagare kommer att ha en varsin häst att arbeta med under vistelsen. Vi kommer att arbeta runt om och med hästarna på olika sätt från marken, i stallet och på banan.  Vi kommer att gå igenom hästens språk och beteende, hantering och kommunikation. Under kursens gång är det möjligt att byta häst och fortsätta träningen på olika typer av hästar, om man önskar. Ridning inkluderas inte i kursen. Alla deltagare måste ha med sig en förmyndare eller handledare som kan bistå med stöd vid behov.

Mål:
Målet med vistelsen är att stärka deltagarens självförtroende och självkänsla samt öka individens välmående och trygghetskänsla.

Kostnad:
3 495:- per person*
*moms tillkommer vid företagsbokning.

Välkommen att kontakta oss för anmälan eller frågor!

Johanna Engdahl
076-85 16 222
GRIM Islandshästar
kontakt@grimislandshastar.se
Bokning@grimislandshastar.se