SALUHÄSTAR HOS GRIM

Draumur- En personlig valack 
Draumur från Björkhagen är en personlig 4-gångsvalack född 2012, ca 138 cm i mkh. Han går för närvarande i lektions-och turverksamhet men vill komma till någon där han kan få en eller ett fåtal ryttare.
Draumur är den första som kommer och möter dig i hagen, han är nyfiken och älskar att gosa och att borstas.  Draumur har en mjuk galopp, en mjuk trav och en taktmässig skritt, med en vilja under medel. Han är mycket påverkningsbar av ryttaren och behöver motiveras för att själv hitta sin framåtanda.
Han är trygg och snäll och gör inga dumheter, barn rider honom men kan ha svårt att få fram honom i tölt eller trav.  Draumur behöver stärka sig och få hjälp med att hitta tillbaka till sin tölt, han kan tölta några steg här och var men går sedan in i trav. Han blir lite piggare ute på tur och kan ridas ut ensam och i grupp. Han flyttar för skänklar och kan fatta galopp från skritt, tycker att det är roligt att hoppa.
Draumur passar någon som har tid och erfarenhet att vidareutbilda honom och erbjuda honom en varierad träning, då han tappar frammåtdrivet när han blir uttråkad av att göra samma sak för ofta. Skulle även fungera fint som 3 Han är ranglåg och går i dagsläget i flock på lösdrift.-gångs häst för framiljen.

Draumur är tidigare behandlad i ett bakknä.
70 000 kr. Priset kan diskuteras vid smidig affär och rätt hem.

Draumur från Björkhagen ägs av GRIM Islandshästar.
Kontakta oss för mer info och för provridning!

Johanna Engdahl
076-85 16 222
kontakt@grimislandshastar.se

Garpur- En stor valack med härliga gångarter

Garpur från Lermansbo -04 är en snygg 4-gångs valack som är okomplicerad i det mesta. Han är tidigare köpt från verksamhet och går fortfarande med på ridskola och turer på deltid. 
Garpur är trygg i sig själv och nästan vem som helst kan rida honom både på banan och ute. Han har en vägvinnande skritt, taktmässig trav och en riktig storhäst-galopp som kan galopperas på volt. Garpur tog SM-brons i Tölt T8 junior, 2017. Han har en fin tölt som för tillfället inte är underhållen ordentligt och han behöver stärkas upp för att bli mer lättöltad och bärig.
Garpur gillar att hoppa och har ett fint språng, han kan vila en längre period utan att det är några problem att hoppa upp och rida, han göra ett litet glädjeskutt i galoppen men det händer inte så mycket mer än så.  Han kan ridas ut först eller sist med andra hästar, han kan ridas ut ensam, nu har han mest gått tillsammans med kompisar på tur de senaste två åren. Han är skodd, avmaskad och vaccinerad regelbundet och tänderna har kontrollerats årligen, han kan gå på bete på sommaren och har ingen känd skadehistorik, ingen exem.
Han är ganska ranghög, går i flock på lösdrift i nuläget. Garpur är ca 143 cm i mkh.
Inga problem att lastas eller skos.
 
Garpur från Lermansbo säljs och visas via GRIM Islandshästar.
79 000 Kr. Pris kan diskuteras vid smidig affär och rätt hem.

Kontakta oss för mer info och för provridning!

Johanna Engdahl
076-85 16 222
kontakt@grimislandshastar.se

Guldklimp! 

Jodis är ett sto född 2011. Hon är en superhärlig häst som lätt byter mellan sina fyra trevliga gångarter, trevlig tölt, taktfast trav och rund och mjuk galopp, som kan fattas från skritt.

Hon har mycket personlighet och en väldigt stark vilja, hon behöver därför en ryttare som är orädd, du behöver nödvändigtvis inte vara superduktig men måste våga sätta ner foten för att få fram henne.

Jodis är ingen häst som försöker få av sin ryttare, hon står inte på bakbenen eller bockar. De hon gör är att stanna.

I dagsläget går hon i verksamhet sen drygt ett år tillbaka. Hon går med olika ryttare, på banan och ute. Jodis hittar lite mer driv i grupp med andra hästar men går även att rida ut eller på banan själv med rätt person.

Med lite mer kontenuelig träning och samma ryttare så går det säkert att jobba bort stoppen och utveckla henne mer!

Hon har bra hovar, är exemfri och aldrig haft fång eller varit skadad som vi känner till. Jodis är ganska låg i rang och rättar sig i ledet även om hon kan försöka testa sin plats vid nya vänner.

Om du tror att Jodis skulle passa dig, tveka inte att höra av dig och berätta vad du kan erbjuda henne.

SÅLD!

Hamingja-Oslipad Diamant
Hamingja är ett vackert 9-årigt sto med fem gångarter, ca 140 hög. Hon har haft två föl de senaste året och började sättas igång igen i Augusti, efter ett längre uppehåll.
 
Hon har en ordentlig tölt och trav under ryttare. Hon har även passgång men tränas inte för pass just nu. Hon har stora fina steg i skritten och är väldigt lätthanterlig från marken.
 
Hamingja är inte en nybörjarhäst och passar inte till mamma-dotter häst, hon behöver en säker, orädd ryttare med bra balans. En ryttare som kan vinna hennes tillit och som har kunskapen att vidareutbilda henne i lung och ro.
Hon har aldrig varit dum men kan ibland bli stressad och ökar då tempot hastigt. Om hon hittar en ryttare som är avslappnad och som kan lugna ner henne så kommer detta kunna tränas bort. Hon har aldrig bockat, tvärnitat eller kastat sig runt. Hon har genomgåtts av equiterapeut två gånger nu och utvecklas mer och mer.
 
Ägaren är väldigt mån om att Hamingja hittar det rätta hemmet.
Med tid och tålamod kan Hamingja bli en väldigt lovande femgångare till ett bra pris.
 
Ingen exem eller fång, lätt att transportera och sko.
Hör av er via sms eller samtal vid frågor eller intresse!

SÅLD!

Thokki - En underbar fyrgångsvalack!
Thokki är en underbar häst som  har lärt många att rida och har varit en mycket pålitlig kollega i vår verksamhet.
Det är nu dags för Thokki att hitta ett kärleksfullt och ett hem där han får stanna.
Thokki älskar att bli ompysslad, borstad och vill ha mycket kärlek.
Han tycker fortfarande det är roligt att bli riden, men han ska bli riden av en lätt person/barn 1-2 gånger i veckan.  När Thokki blir trött eller har en för tung ryttare tenderar han att han vill sakta ner. Vi önskar därför att Thokki kommer till en person eller familj där mycket hjärta och ridvana finns så att man kan hjälpa Thokki på bästa sätt.
Thokki har rena gångarter och en väldigt tydlig broms. Thokki har ett hjärta av guld och är väldigt tålmodig.
Vi önskar att Thokki hittar ett kärleksfullt och trevligt hem med härliga hästkompisar där han inte används som ridhäst på heltid, utan där fokus är mer på långa promenader, vara handhäst och rida ibland i skogen.
Thokki är frisk, ej eksem eller fång.
 
För oss är hemmet otroligt viktigt, då Thokki både har varit en trotjänare för oss och hos tidigare ägare, som vi har god kontakt med, och Thokki förtjänar bara det bästa.  
Kontakta oss och berätta vad ni kan erbjuda Thokki, så återkommer vi!
SÅLD!

Känslig valack
Gandur är en vacker, stor och stabil valack på 11 år. Han är ibland lite blyg och behöver en tålmodig och lugn ryttare. Han har stora rörelser i skritt, trav och galopp. Han påbörjade precis sin töltsättning. Han behöver tid för att anpassa sig i en ny miljö och måste få förtroende för sin ryttare. Han är inte dum eller farlig, men definitivt ingen nybörjarhäst.
När du fått hans förtroende är han väldigt snäll och älskar uppmärksamhet.
Han är låg i rang. Ej eksem eller fång. Frisk och aldrig varit skadad.

Gandur står på försäljning på GRIM Islandshästar.
SÅLD!

Jättefin ridhäst - stor och glad valack
Kjarni-05
En vacker, stor och glad valack. Fyra väl separerade gångarter. Lätt för tölt, mjuk och bra galopp och trevlig trav. 
Kjarni är trevlig och okomplicerad i all hantering. Lättskodd, lättlastad och trafiksäker. Han har en genomgående och härlig tölt och kan ridas ut på själv eller i grupp. Han behöver en ryttare som är trygg i sig själv och som är erfaren för att få ut det bästa av honom. Kjarni är perfekt för kurser eller lyxig ridhäst i skogen. Eksem och skadefri. 141 cm.

SÅLD!

Proffset på tävlingsbanan
Samherji -04

Söker du efter en erfaren, välutbildad läromästare som tävlingshäst? Då är Samherji den perfekta hästen för dig!
Han har tävlat mycket på nationella/internationella tävlingar och har många väldigt bra och stabila resultat bakom sig under åren då han aktivt tävlats. Han är en väldigt lätthanterlig, trevlig och väluppfostrad hingst som har fem väl separerade gångarter. Han är väldigt rolig att träna och arbeta med. Samherji har flera fina avkommor efter sig. 
Samherji är en trogen läromästare som nu söker en ny ryttare att lära upp med sin breda erfarenhet och önskar komma till ett satsande hem. 

Ridegenskaper:
Tölt 8,5
Trav 8
Pass 8
Spirit 8,5
Helhetsintryck 8,5
Skritt 8,5
Långsam tölt 8
Galopp 8,5
Ridegenskaper 8,32

SÅLD!

Stor och stabil valack
Tandri -07 är en vacker och stabil valack med fyra härliga gångarter. Han är mjuk i sina rörelser och har en väldigt trevlig galopp. Tandri har gått med i verksamheten samt på våra lektioner för personer med funktionsvariationer och klarar av det med bravur. Han är en lugn och avslappnad häst och behöver lite mer energi för att komma fram i ren tölt, men med noggrant lösgörande arbete så kommer detta ge sig vart eftersom.

Tandri har mycket karaktär och ibland egen vilja. Han är trafiksäker med en liten räv bakom örat när nybörjare sitter på, dock aldrig dum. Snäll att sko och eller lasta.. Han är van att ridas och hanteras både i grupp och ensam. Han vill dock inte ha andra hästar för nära inpå bakom sig, då kan han bli sur.
Eksem och skadefri. 144 cm. 
Tandri passar många olika typer av ryttare, dock inte för små barn pga. hans storlek.

SÅLD!

För mer information maila oss på kontakt@grimislandshastar.se
eller ring oss 0768-51 62 22.

Är du ute efter andra typer av hästar? Har du en häst du behöver sälja? Tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig.