SALUHÄSTAR HOS GRIM

Kelgrisen Draumur -2012

Nu har vi bestämt att sälja vår fina Draumur på grund av att han nu är triangelmärkt sedan några veckor tillbaka och inte längre kan gå i verksamheten/tränas/tävlas osv.
Draumur är mycket kelig och älskar att bli ompysslad, han är snäll att hantera och promenera med. Vi köpte in honom till verksamheten sommaren 2021 och han har fram tills i början av 2022 gått med på lektioner och turer.
Efter att vi uppmärksammat att han blivit lite "släpig" i bakdelen i tölt/trav så besökte vi klinik och han behandlades flera gånger i haslederna.
Han svarade inte på behandlingarna och i samråd med veterinär beslutades att triangelmärka Draumur.

Draumur går i dagsläget i en flock med 6 andra valacker, han är lägst i rang i flocken. 
Han kan va lite knepig att lasta men vi har ändå lastat honom själva de gånger vi åkt, så han är inte omöjlig.
Han skos regelbundet och är normalskodd. Avmaskad, vaccinerad och tandkontroll har gjorts regelbundet.
Han är försäkrad med reservationer.
Draumur vill komma till ett hem med mycket kärlek och omvårdnad,  som har förståelse för vad det innebär att ha en triangelmärkt häst.

Vi lägger stor vikt vid att hitta rätt hem till Draumur.
Hör av er vid frågor och intresse!
076-85 16 222/kontakt@grimislandshastar.se

SÅLD!

Guldklimp! 

Jodis är ett sto född 2011. Hon är en superhärlig häst som lätt byter mellan sina fyra trevliga gångarter, trevlig tölt, taktfast trav och rund och mjuk galopp, som kan fattas från skritt.

Hon har mycket personlighet och en väldigt stark vilja, hon behöver därför en ryttare som är orädd, du behöver nödvändigtvis inte vara superduktig men måste våga sätta ner foten för att få fram henne.

Jodis är ingen häst som försöker få av sin ryttare, hon står inte på bakbenen eller bockar. De hon gör är att stanna.

I dagsläget går hon i verksamhet sen drygt ett år tillbaka. Hon går med olika ryttare, på banan och ute. Jodis hittar lite mer driv i grupp med andra hästar men går även att rida ut eller på banan själv med rätt person.

Med lite mer kontenuelig träning och samma ryttare så går det säkert att jobba bort stoppen och utveckla henne mer!

Hon har bra hovar, är exemfri och aldrig haft fång eller varit skadad som vi känner till. Jodis är ganska låg i rang och rättar sig i ledet även om hon kan försöka testa sin plats vid nya vänner.

Om du tror att Jodis skulle passa dig, tveka inte att höra av dig och berätta vad du kan erbjuda henne.

SÅLD!

Hamingja-Oslipad Diamant
Hamingja är ett vackert 9-årigt sto med fem gångarter, ca 140 hög. Hon har haft två föl de senaste året och började sättas igång igen i Augusti, efter ett längre uppehåll.
 
Hon har en ordentlig tölt och trav under ryttare. Hon har även passgång men tränas inte för pass just nu. Hon har stora fina steg i skritten och är väldigt lätthanterlig från marken.
 
Hamingja är inte en nybörjarhäst och passar inte till mamma-dotter häst, hon behöver en säker, orädd ryttare med bra balans. En ryttare som kan vinna hennes tillit och som har kunskapen att vidareutbilda henne i lung och ro.
Hon har aldrig varit dum men kan ibland bli stressad och ökar då tempot hastigt. Om hon hittar en ryttare som är avslappnad och som kan lugna ner henne så kommer detta kunna tränas bort. Hon har aldrig bockat, tvärnitat eller kastat sig runt. Hon har genomgåtts av equiterapeut två gånger nu och utvecklas mer och mer.
 
Ägaren är väldigt mån om att Hamingja hittar det rätta hemmet.
Med tid och tålamod kan Hamingja bli en väldigt lovande femgångare till ett bra pris.
 
Ingen exem eller fång, lätt att transportera och sko.
Hör av er via sms eller samtal vid frågor eller intresse!

SÅLD!

Thokki - En underbar fyrgångsvalack!
Thokki är en underbar häst som  har lärt många att rida och har varit en mycket pålitlig kollega i vår verksamhet.
Det är nu dags för Thokki att hitta ett kärleksfullt och ett hem där han får stanna.
Thokki älskar att bli ompysslad, borstad och vill ha mycket kärlek.
Han tycker fortfarande det är roligt att bli riden, men han ska bli riden av en lätt person/barn 1-2 gånger i veckan.  När Thokki blir trött eller har en för tung ryttare tenderar han att han vill sakta ner. Vi önskar därför att Thokki kommer till en person eller familj där mycket hjärta och ridvana finns så att man kan hjälpa Thokki på bästa sätt.
Thokki har rena gångarter och en väldigt tydlig broms. Thokki har ett hjärta av guld och är väldigt tålmodig.
Vi önskar att Thokki hittar ett kärleksfullt och trevligt hem med härliga hästkompisar där han inte används som ridhäst på heltid, utan där fokus är mer på långa promenader, vara handhäst och rida ibland i skogen.
Thokki är frisk, ej eksem eller fång.
 
För oss är hemmet otroligt viktigt, då Thokki både har varit en trotjänare för oss och hos tidigare ägare, som vi har god kontakt med, och Thokki förtjänar bara det bästa.  
Kontakta oss och berätta vad ni kan erbjuda Thokki, så återkommer vi!
SÅLD!

Känslig valack
Gandur är en vacker, stor och stabil valack på 11 år. Han är ibland lite blyg och behöver en tålmodig och lugn ryttare. Han har stora rörelser i skritt, trav och galopp. Han påbörjade precis sin töltsättning. Han behöver tid för att anpassa sig i en ny miljö och måste få förtroende för sin ryttare. Han är inte dum eller farlig, men definitivt ingen nybörjarhäst.
När du fått hans förtroende är han väldigt snäll och älskar uppmärksamhet.
Han är låg i rang. Ej eksem eller fång. Frisk och aldrig varit skadad.

Gandur står på försäljning på GRIM Islandshästar.
SÅLD!

Jättefin ridhäst - stor och glad valack
Kjarni-05
En vacker, stor och glad valack. Fyra väl separerade gångarter. Lätt för tölt, mjuk och bra galopp och trevlig trav. 
Kjarni är trevlig och okomplicerad i all hantering. Lättskodd, lättlastad och trafiksäker. Han har en genomgående och härlig tölt och kan ridas ut på själv eller i grupp. Han behöver en ryttare som är trygg i sig själv och som är erfaren för att få ut det bästa av honom. Kjarni är perfekt för kurser eller lyxig ridhäst i skogen. Eksem och skadefri. 141 cm.

SÅLD!

Proffset på tävlingsbanan
Samherji -04

Söker du efter en erfaren, välutbildad läromästare som tävlingshäst? Då är Samherji den perfekta hästen för dig!
Han har tävlat mycket på nationella/internationella tävlingar och har många väldigt bra och stabila resultat bakom sig under åren då han aktivt tävlats. Han är en väldigt lätthanterlig, trevlig och väluppfostrad hingst som har fem väl separerade gångarter. Han är väldigt rolig att träna och arbeta med. Samherji har flera fina avkommor efter sig. 
Samherji är en trogen läromästare som nu söker en ny ryttare att lära upp med sin breda erfarenhet och önskar komma till ett satsande hem. 

Ridegenskaper:
Tölt 8,5
Trav 8
Pass 8
Spirit 8,5
Helhetsintryck 8,5
Skritt 8,5
Långsam tölt 8
Galopp 8,5
Ridegenskaper 8,32

SÅLD!

Stor och stabil valack
Tandri -07 är en vacker och stabil valack med fyra härliga gångarter. Han är mjuk i sina rörelser och har en väldigt trevlig galopp. Tandri har gått med i verksamheten samt på våra lektioner för personer med funktionsvariationer och klarar av det med bravur. Han är en lugn och avslappnad häst och behöver lite mer energi för att komma fram i ren tölt, men med noggrant lösgörande arbete så kommer detta ge sig vart eftersom.

Tandri har mycket karaktär och ibland egen vilja. Han är trafiksäker med en liten räv bakom örat när nybörjare sitter på, dock aldrig dum. Snäll att sko och eller lasta.. Han är van att ridas och hanteras både i grupp och ensam. Han vill dock inte ha andra hästar för nära inpå bakom sig, då kan han bli sur.
Eksem och skadefri. 144 cm. 
Tandri passar många olika typer av ryttare, dock inte för små barn pga. hans storlek.

SÅLD!

För mer information maila oss på kontakt@grimislandshastar.se
eller ring oss 0768-51 62 22.

Är du ute efter andra typer av hästar? Har du en häst du behöver sälja? Tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig.